сряда, 9 март 2011 г.

Заговезни

 

В нощта на Заговезни кукери и маскари тръгват да обикалят от къща на къща да гонят зли духове и сили, играят за здраве и берекет през цялата година.Така направиха и маскарите от читалище "Св.св.Кирил и Методий-1908г." в тази нощ. Първата спирка беше Председателят на Общински съвет Раковски, който обаче не си беше в къщи, последваха обиколки из квартал Генерал Николаево.


Хората посрещаха и изпращаха, някои дори бързаха да настигнат отминаващите маскари, ако не са посетили къщите им, за да им дадат по нещо за здраве. Спирка имаше и в клуба на пенсионерите, въпреки късния час те все още бяха в клуба и останаха изненадани, но и доволни от посещението.

В обиколката маскарите не пропуснаха и местното РПУ, както и някои работещи все още в късния час магазини и заведения.
След дълги обиколки, танци, викове и много шум маскарите се отправиха към квартал Секирово, където не откриха и кмета на Община Раковски, за сметка на това пък бяха посрещнати  в дома на депутата от 41 Народно Събрание г-н Плачков. Доста дарове събраха участниците и естествено след това оползотвориха събраното в шумно парти по случай Заговезни и Осми март.

Няма коментари:

Публикуване на коментар