сряда, 6 юни 2012 г.

Преди лятната ваканция

                                           Лято е!
Това е темата на изложбата, която се откри тази вечер в читалище "Честолюбие-2010г.".  Децата, които участват в детската работилница на клуба по приложно изкуство в читалището, от 01.06. подготвят своите творения.
Идеята за тази изложба възникна по две причини: ваканцията, която очакват с нетърпение малките палавници и наближаващият любим сезон за много хора - настъпващото лято.
Под надслов - "Лято е!" нашите малки творци трябваше да покажат какво изниква първо в тяхното съзнание като им беше предоставен лист хартия и лепило.
Оказа се, че  в съзнанието на повечето участници изниква морето с неговите причудливи потайности.
Другото условие на тази творческа игра беше децата сами да изберат материала от който да изработят своята идея, като беше задължително да използват естествени материали.
Какво по-интересно от това да отвориш шкафа с продукти на баба или мама и да отмъкнеш няколко зрънца леща или боб, а такива интересни неща могат да се апликират.
Или да събереш малко семена от дървета и плодове, за да изработиш планината и тихата планинска къщурка.
Или да намериш събраните миди и рапани от миналото лято, за да се настроиш наистина съвсем морски.

Е, време е вече наистина да се насладим на ваканцията, да наблегнем на книгите и дневниците, които трябва да попълваме през лятото за следващата учебна година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар