неделя, 24 юли 2011 г.

Откриване

Днес 24.07.2011г. в читалище "Св.св.Кирил и Методий-1908г." беше открита изложба на тема "Нашите земи- познати и непознати". Изложбата се реализира изцяло с доброволните усилия на членовете на читалището в чест на навършване една година от учредяването на читалище "Св.св.Кирил и Методий-1908г." на 25 юли.
Всички ние изказваме благодарност на Поземлена комисия - Раковски, в лицето на г-н Йосиф Бойкин, който помогна при набавянето на първичната информация по темата. Благодарност на г-ца Светлана Пендакова, за оказаната помощ при подготовката на картографските материали, специални благодарности на Андрей Мандраджийски, Пенка Петрова, Валя Иванова, Златка Терзийска, Георги Пачов, екипа на читалището, хората които взеха участие по подготовката на изложбата, според възможностите и уменията си.
Тази изложба е началото на едно по-мащабно проучване по проблемите на местностите в града, които имат културно и историческо значение за града и общината. Нашата цел е чрез членовете на читалището, между които са историци и етнографи, учители, интелигенти, да създадем богат туристически пътеводител на местностите, които да привличат туристически поток.
Благодарим на г-н Павел Гуджеров- зам.кмет на Община Раковски и г-н Виктор Узунов общински съветник, че уважиха труда на членовете и на приятелите на читалището по организацията и реализацията на изложбата.
За тези, които нямаха възможност да посетят откриването на изложбата, могат да разгледат изложените материали в периода от 25 юли до 31 август всеки делничен ден от 9,00ч. до 18,00ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар