неделя, 23 септември 2012 г.

Фестивал на кешкека и народните умения


Във второто издание на Фестивала на кешкека и народните умения  в с.Радилово взеха участие днес 23 септември, членове на Читалище "Честолюбие-2010г.". Съвместно със Сдружение "За достоен живот" организирахме четири щанда - два за местни ястия и два за сувенири изработени от децата с увреждания в сдружението и клубовете по арт терапия при читалище "Честолюбие-2010г.".
На щандовете за местния ястия бяха представени т.нар. "пиди" приготвени на място и "пукале" напукани в традиционното пукало.
Фестивалът се осъществява със съдействието на Фондация "Америка за България" и Платформа  "Агора" по проект "Активни граждански общности чрез читалищата".
Гостоприемните ни домакини от читалище "Зора -1903г." разведоха групата ни из забележителностите на с.Радилово, една от които е откритата на 22 септември изложба на гоблени, картини и дърворезби на местни автори. Посетихме и местния музей, ситуиран в сграда построена от мисионерката лейди Станфорд за болница след потушаване на Априлското въстание от 1876г., както и уникалната църква "Св.Теодор Тирон".    


Няма коментари:

Публикуване на коментар