сряда, 15 февруари 2012 г.

Детска работилница за маски

Изложба на маски изработени в детската работилница организирана от читалище "Св.св. Кирил и Методий-1908г." бе открита днес от 10,00ч. на ул."Детелина"2, ет.1.
Маските са изработени от децата участници в клуба по приложно изкуство, които работят само с естествени материали.
От всички изработени маски беше избрана една маска, която да представи читалището  в изложба организирана от Община Раковски по повод предстоящия фестивал на кукерските и маскарадни игри, който ще се проведе на 17 и 18 февруари.

Това е нашето предложение предоставено на 14 февруари в Община Раковски. Маската е изработена от вълна, коноп, семена, сухи плодове. Използвани са само природни и естествени материали, като идеята е маската да достигне максимално традиционната маска за местното население, което се е обличало в стари дрехи обикновено мъжете в женски, а жените в мъжки. Правели маски от дървени кори, парцали или чернели лицата си.

Детската работилница стартира своята работа на 1 февруари и приключи работата си с маските на 14 февруари, дейността им обаче продължава  с подготовката на мартеници за мартенска изложба.
В момента в читалището действа и мартенски базар, организиран от клуба по арт терапия, където се предлагат уникални ръчно изработени мартенички, с които можете да изненадате вашите близки.
Заповядайте да разгледате, а защо не и да си купите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар